Hobby 60    Camplet 60    Isabella 60    Cabanon šotorske prikolice in glamping šotori    Comanche 60    Crespo 60

Menina 2022 Najbolj popularne brakice - šotorske prikolice Camp-let Isabella - Vrhunski danski baldahini Klikni za več informacij o vrhunskem pohištvu za kampiranje, vrt ali teraso Ne spreglejte: Nov velik katalog kamping & karavaning opreme 2021 - klikni za več informacij

Biljana Brodnjak Pony popotnica 1000px

Biljana Brodnjak je prav posebna gospa. Osvaja znane in manj znane turistične destinacije po vsej Sloveniji in sosednjih državah, a z malce drugačne perspektive. Iz svoje baze v Mariboru se na bližnje vrhove hribov ali v mesta odpravi kar s svojim Pony-jem, zelenim lepotcem, ki jo z vmesnimi časovnimi premori spremlja že vse od otroštva.

Zase pravi, da ni adrenalinski tip človeka in ravno zaradi tega ji je tovrstno kolesarjenje pisano na kožo. A vseeno med svoje največje dosežke šteje vzpon s Ponyjem na Vršič, ki ga je izvedla v sklopu dogodka RedBull GoniPony.

Ljubezen do voženj s Ponyjem je kmalu prerasla v pisanje bloga MojPony in jaz o njenih dogodivščinah in celo v organizacijo 1. dogodka Moj Pony in Jaz imava nov obraz, ki ga je na nekdanji praznik Dan mladosti, 25.5.2019 izvedla v Mariboru. Kljub neugodni situaciji s koronavirusom je tudi letos »odfurala« že kar nekaj kolesarskih tur.

Nostalgija, breskrbnost in mladost

V najstniških letih ni bilo dneva, da se ne bi kam zapeljala s Pony-jem, zato jo nanj vežejo spomini na druženje, brezskrbnost in mladost. Ko se je blagovna znamka Pony pred nekaj leti vrnila na slovenski kolesarski zemljevid, je bil čas za novega. Pravzaprav je glavni krivec za vse njene podvige s Ponyjem njen mož Gorazd, saj ji je kupil kolo za njuno 15. obletnico poroke. Seveda ponovno zelenega, ki mu ljubkovalno pravi MojPony Zelenko. Čeprav ima nostalgija največ zaslug, da vozi prav to in ne katerokoli drugo kolo, jo danes k novim dogodivščinam vlečejo predvsem želja po odkrivanju še neznanih krajev in osvajanju konkretnih »fur« prav s tem »malim« kolesom. Dokazuje, da lahko tudi z mestnim kolesom pride praktično kamorkoli, seveda pa je to zanjo tudi super rekreacija.

S Ponyjem osvaja Slovenijo in sosednje države

S podvigi je pričela skromno, na začetku so bile to krajše poti, izbrane čisto po naključju, kot so na primer okolica Maribora ali krajše kolesarske poti v bližnjih mestih. Potem pa je izvedela, da iz Gradca v Maribor pelje varna kolesarska pot ob Muri, kar je bilo za njo in njenega Ponyja idealna tura. Tako sta se z možem Gorazdom, ki jo spremlja pri vseh podvigih, neko soboto usedla na vlak za Gradec in se nazaj v Maribor peljala kar s Pony-jem.

Z njim je nato prečesala veliko slovenskih kolesarskih poti: Koroško kolesarsko pot Štrekno, del Dravske kolesarske poti, pot od Rogaške Slatine do Olimja, pa kolesarske poti po Prekmurju in Slovenskih goricah, okoli Bleda vse do Bohinja in Logarske doline. V letu 2020 je s Ponyjem prevozila tudi celotno, 32,5 km dolgo rekreacijsko Pot spominov in tovarištva, ki obkroža Ljubljano, poteka pa tam, kjer je v času druge svetovne vojne mesto obdajala vojaška zapora z bodečo žico.

V sosednji Avstriji je odkrivala prekrasne kolesarske poti okrog Vrbskega jezera in pot Murradweg iz Gradca do Maribora in vse do Bad Radgesburga. V lepem spominu ji je ostala tudi tura Kunstradweg v Pliberku in kolesarjenje okrog prekrasnih term v Hundertwasser stilu. Na Madžarskem se je udeležila dogodka »I bike Budapest« in s 15.000 kolesarji odkrivala čare Budimpešte.

Na Hrvaškem je s Ponyjem osvojila Porečanko oz. Parenzano, ki vodi od Trsta do Poreča, prepotovala Istro od Premanture čez Kamenjak do Medulina in kolesarske poti okrog Rovinja ter Vrsarja. Tudi v Dalmacijo do Murterja se je odpravila.

Dogodivščine je začela zapisovati na svojem blogu

Kar se je začelo s skromnimi izleti s kolesom po okoliških krajih je čez čas preraslo v vedno večje projekte. Vmes se je zgodilo toliko zanimivega, da ji je prijateljica, medtem ko ji je pripovedala o eni izmed dogodivščin, predlagala, da začne pisati blog. Čeprav ni vedela, kako se ga sploh lotiti, je svoje prve vtise objavljala na Facebook-u, ljudje pa so jo začeli redno spremljati. Tako je nastal blog "MojPony in jaz", v sklopu katerega je do sedaj napisala čez sto objav, kar pomeni, da je s Ponyjem osvojila ravno toliko različnih poti.

Kampiranje in potovanja z avtodomom

Poleg kolesarjenja rada kampira, v zadnjem času pa z možem potujeta svojim predelanim avtodomom. V šali pravi, da jo je s kampiranjem okužil prav mož Gorazd, ki jo je na prvi skupni dopust odpeljal v kamp in ne v hotel. Bilo ji je všeč in v letih, ko so bili tudi otroci še majhni, je bil zanjo to idealni način dopustovanja. Kampirali so v Stupicah v Premanturi, v Ježevcu na Krku in na Pelješcu, čare kampiranja pa so odkrivali tudi z najeto šotorsko prikolico Camp-let.

Njuni kolesarski podvigi so postajali vedno daljši in zanju je bilo kmalu preveč naporno, da se s kolesom zvečer vračata domov. Zato sta svoj kombi preuredila v manjši avtodom. Preobrazbe sta se lotila kar sama, večino informacij pa našla na forumih. Danes lahko v kombiju prespita, si ohladita pijačo ali pripravita kavico, kulinarične dobrote pa raje spoznavata v kakšni lokalni gostilni, saj sta oba po srcu tudi gurmana.

Več o predelavi si preberite tukaj.

Glavni namen je uživanje in sprostitev, načrtov za nove podvige pa veliko

Biljana ni tipična avanturistična kolesarka. Pravzaprav je adrenalin niti ne zanima. Pravi, da je kolesarjenje s Ponyjem njen hobi oziroma sprostitev po napornem delovnem tednu, zato je pomembno, da v vožnji s Ponyjem uživa, vidi nove kraje, spozna nove ljudi, običaje in seveda kulinariko. Za svoj rojstni dan si želi v Franciji s Ponyjem prekolesariti Canal du Midi, kolesarsko pot od Toulousa do Sete in če vikend prečesati še kakšno evropsko prestolnico. V Sloveniji si želi osvojiti še Kolesarsko pot Jureta Robiča od Mojstrane do Belopeških jezer in Dolenjsko, v Avstriji pa kolesariti okrog Hallstattskega jezera, saj so baje jutra tam, ko se megla spusti nad jezero, naravnost čudovita.

 

acsi 2021 kartica

KAJ je ACSI kartica popustov in kaj vključuje?

➡️ Z ACSI kartico popustov kampiramo ⛺️ tudi do 60% ugodneje izven sezone! ACSI CampingCard vodnik po kampih ⛺️ s kartico popustov, omogoča kampiranje do 60 % nižje od običajnih cen v pred in po sezoni. ACSI kartica velja eno koledarsko leto za 2 odrasli osebi. 

☀️ Veljavna ACSI kartica omogoča nastanitve v sodelujočih kampih ⛺️ po ugodnih cenah 12, 14, 16 ali 18 ali 20 € na noč, vedno pa boste plačali manj kot je aktualna cena kampiranja v izbranem kampu. ⛱
Možne so celo nižje cene, saj imajo v določenih obdobjih številni kampi še dodaten popust.

Kaj je vključeno v tako ugodne cene? 

Z ACSI kartico JE vključeno v popust:
- Parcela
- Nočitev za 2 odrasli osebi
- Avto + počitniška prikolica + baldahin ali
- Avto+ šotorska prikolica ali
- Avto + šotor ali
- Avtodom z baldahinom
- Električni priključek (max 6A, poraba max 4kWh/dan)
- Topli tuš
- 1 pes, v kolikor so dovoljeni v kampu
- DDV

Z ACSI kartico NI vključeno v popust:
- Turistična taksa, ekološka taksa, odlaganje smeti ali katere koli druge zahteve, ki jih določi lokalna uprava
- Stroški rezervacije in administracije
- Vroča voda v pomivalnih koritih

ACSI kartica je veljavna v več kot 3000 kampih 

V letu 2021 lahko z ACSI ceneje kampiramo v vsaj 3000 kampih v 21 evropskih državah. ACSI namreč vsako leto preveri kar 9.900 kampov, kartico popustov pa so v 2021 sprejeli v več kot 3000. Lastniki sodelujočih kampov zagotavljajo enako gostoljubje in kakovost najpomembnejših storitev tako izven sezone kot v visoki sezoni, le plačali boste manj!
Otroci kampirajo brezplačno v skoraj 450 kampih.

Kako uporabljati ACSI kartico:

1. V celoti izpolnite hrbtno stran ACSI kartice, s čimer jo personalizirate in je vezana samo na vas. Sprejemajo samo popolnoma izpolnjene kartice. Kartica se nahaja v platnici vodnika!
2. Ob prihodu v kamp obvezno pokažite ACSI kartico! Enako velja za rezervacije. Že ob rezervaciji sporočite, da boste kampirali z ACSI kartico.
3. Plačali boste ugodno ceno v višini 12,14, 16, 18 ali 20 €.*

Če boste kampiranje plačali ob odhodu, pred poravnavo računa ponovno pokažite ACSI kartico.

*Z ACSI kartico lahko načeloma poravnate račun ob koncu bivanja, toda način in čas plačila lahko včasih določijo lastniki kampa glede na svoje predpise. Na primer, če želite ostati le eno noč ali če želite predhodno rezervacijo, vas lahko kamp prosi za vnaprejšnje plačilo ali polog. Recepcija kampa vas bo obvestila o plačilnih pogojih.

☀️ Z ACSI kartico lahko ugodneje kampirate tudi s svojimi otroki ali vnuki (mlajšimi od 6 let). Med vsemi ACSI kampi boste našli skoraj 450 takšnih, kjer so (do) 3 otroci, stari do 6 let vključeni v določeno stopnjo popusta! Tovrstni kampi so označeni s posebnim logotipom, ki prikazuje dva otroka.
Pozor: kljub temu, da kamp vsebuje tak simbol, lahko še vedno zaračuna turistično takso za otroke, mlajše od 6 let, ker je dolžan plačati turistično takso neposredno lokalni upravi. Žetoni za tuširanje posebej za otroke prav tako niso vključeni v popust.

Kje najdem kampe, ki jo sprejemajo? 

➡️ Pregled vseh sodelujočih kampov je naveden v vodniku CampingCard ACSI, posebni aplikaciji CampingCard ACSI in na uradni spletni strani. Prikazana je tudi stopnja popusta, ki velja za vsak kamp. 

Kje kupim ACSI vodnik in kartico? 

➡️ Vodnik z ACSI kartico lahko kupite v trgovini Freedom center, na Mariborski 200/a, Celje, lahko pa jo naročite tudi po mailu: trgovina@freedom-center.si ali na 064-119-100.
Pošiljamo tudi po pošti, plačilo možno po predračunu ali po povzetju.

#acsi #kampingkartica #kampiramoceneje #kampiranje #kampirajmo #popusti #kamping #campingcard #freedomcenter #avtokampi #evropa #radkampiram

ACSI camping card 2021

Šotorske prikolice Camp-let so tiste, ki se lahko pohvalijo, da na skupnem kampiranju združijo vsako leto največ družin na enem mestu, pod okriljem ene blagovne znamke - to je Isabella Camp-let.

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 2

Le dobro desetletje je minilo, odkar so na slovenski trg vstopile danske šotorske prikolice Camp-let.

V nekaj letih so osvojile toliko naših src, da so se takrat redki posamezniki kmalu prepoznali med številnimi ostalimi kampisti. In prav od njih, zadovoljnih lastnikov, je nastala pobuda po skupnem kampiranju, druženju in izmenjavi izkušenj.

Tako je že maja, leta 2014, Freedom center v Bohinju organiziral prvi Camp-let vikend. Dogodek iz leta v leto raste in družine se na tridnevnem kampiranju srečajo vsako leto v drugem kampu.

Nastalo je največje skupinsko kampiranje v Sloveniji, camp-letkarji pa so tako zagotovo postali največja kampistična družina!

In kaj imajo Camp-letke, kar druge šotorske prikolice nimajo?

Za večino so šotorske prikolice Camp-let enostavno neprimerljive z ostalimi. Ko jo enkrat vzljubiš, je to ljubezen, ki se prenaša iz roda v rod.

A ključni del uspeha danskih “brakic” lahko zagotovo pripišemo tudi njihovim lastnikom.

Camp-letkarji so namreč ljudje, ki sledijo svojim sanjam. Vsako novo potovanje načrtujejo s strastjo in radovednostjo, nato pa z navdušenostjo delijo svoje popotniške zgodbe z ostalimi v skupini.

Svoje izkušnje radodarno delijo z vsakomer, ki pokaže kanček zanimanja in zmeraj z veseljem na široko odprejo vrata ogleda željnim radovednežem.

In kar je najpomembneje - nove ljubitelje in lastnike med sebe sprejmejo z odprtimi rokami.

Spremljate jih lahko tudi vi.

facebook iconPostanite član največje kampistične družine v Sloveniji na FB - Camp-let Slovenija!

 www.facebook.com/groups/CampletSlovenija 

 

 

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 1

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 3

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 4
Irena D #selfietime

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 7
Leon Š: Mal za lušte (Novigrad v maju)
#hotelnakljuki #camplet

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 10
Matej R

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 5
Ilka R #selfietime

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 8
Mira R: Ste že videli tako dolg Camp-let? 🌞

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 11

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 6
Mateja H: To še skuhamo, pa gremo! 🙂

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 8
Darko S: Parcela in razgled 5*
#camplet

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 12
Renata U: Vse je plavalo, le mi smo bili na suhem #campletjezakon

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 13

camp letkarji fb skupina camp let slovenija 14

Želim izvedeti več

Je Camp-letka zamikala tudi vas?

Spoznajte vse lastnosti in prednosti vrhunske šotorske prikolice Camp-let ter preživite svoje najljubše dopustniške trenutke s to vsestransko sopotnico tudi vi.
Želim izvedeti več

 

ŠE VEČ ZANIMIVIH VSEBIN

AKTUALNE NOVICE

 

arhiv gumb

 

Zadnje objavljeno

 

 

NAJDETE NAS V CELJU

Nahajamo se tik ob avtocestnem izvozu CELJE Center (avtocesta Ljubljana - Maribor), smer Vojnik.

GPS:

N 46° 15' 20.9" 
E 15° 17' 01.4"

lokacija freedom center

 

 

SPREMLJAJTE NAS

fb

FREEDOM
center
 

youtube

FREEDOM
center
 

 

avtodom

 

hobbycomanche

 

campletisabella

 

cabanoncrespo

KONTAKT

FREEDOM center
Mariborska cesta 200/a
3000 CELJE
 
map
 
telefon
+386 (0)41 739 688
+386 (0)31 688 877

+386 (0)64 119 100
 
cas
DELOVNI ČAS
marec - avgust
pon-pet: 9:00 - 17:00 
1. teden v avgustu - kolektivni dopust
september - februar
pon-pet: 9:00 - 16:00

Sobota in izven delovnega časa - po dogovoru.
 
info

SPLOŠNE INFORMACIJE

info@freedom-center.si
servis

SERVIS

servis@freedom-center.si
064-119--101
trgovina

TRGOVINA / OPREMA

oprema@freedom-center.si
064-119-100