Hobby 60    Camplet 60    Isabella 60    Cabanon šotorske prikolice in glamping šotori    Comanche 60    Crespo 60

supanje novi hit wasup

Dopust so tiste ure in dnevi, ko smo vladarji svojega časa. Ko lahko tega neomejeno namenjamo sebi in svojim najbližjim. Ko lahko zjutraj vstanemo brez nadležnega zvonenja budilke, se pretegnemo, stopimo na plano in globoko zadihamo.

Prav je, da te pristne trenutke poletnih juter izkoristimo za plavanje v morju brez drugih soplavalcev, se bosi sprehodimo po ohlajeni mivki, sedemo na veliko skalo in naredimo velik pozdrav soncu. No, ali pa, kar je postalo nadvse popularno, stopimo na SUP in odveslamo jutranji kavi naproti. Prijetno s koristnim torej.

Stand Up Paddle

Čeprav nekateri dedki in strici trdijo, da SUP – Stand Up Paddle ni nikakršna inovacija in da so oni že pred desetletji na surfarske deske »namontirali« stole in veslali na deski, pa se je v podobi, kakršno vidimo danes na morski gladini, pojavil po letu 2005. Ta moderna različica SUP-a izvira s Havajev, od koder se je val navdušenja preselil na ameriško celino in od tam naprej v svet. V Sloveniji bo letos potekalo že drugo pokalno in državno prvenstvo v SUP-anju. Sicer je SUP kratica za Stand Up Paddle, kar v prevodu pomeni stoječe veslanje, deskanje.

Supanje je za vse družinske člane

Supanja se lahko loti vsakdo, ne glede na spol ali starost. Vse, kar potrebujete, je primerna vodna površina, sup deska, veslo ter nasvet nekoga, ki se s tem ukvarja profesionalno. Osnov se boste lahko naučili sami v nekaj minutah.  Supati je mogoče povsod. Na morju, jezerih, rekah, po brzicah in visokih valovih, odvisno od spretnosti in znanja ter seveda SUP deske. Dolžine, širine in debeline teh so različne. Najpomembnejša je širina, ki vpliva na stabilnost deske. Večnamenske deske (t.i. allround) široke 82 cm in več, so primerne za začetnike. Naprednejši suparji pa bodo posegli po daljših, 380 in več centimetrov, ter ožjih, a precej hitrejših, potovalnih (touring oz. race) deskah. Cene supov renomiranih proizvajalcev, kakršen je Starboard, se začnejo pri 800 €.

Odlična rekreacija

Supanje je, čeprav se morda na prvi pogled ne zdi tako, tudi izjemno aktivna športna djavnost. Z ohranjanjem ravnovesja krepimo mišice nog in telesnega jedra (t.i. core mišice, katere skrbijo za pravilno držo in neboleč hrbet). Ob zaveslaju, pa se aktivirajo mišice rok, ramenskega obroča in zgornjega dela hrbta. Zahvaljujoč stanju na deski pa se nam odpre popolnoma nov pogled na morski svet pod našimi nogami.

supanje novi hit wasup napihljiva deskaNapihnite jo kjerkoli

Napihljive sup deske so uporabnikom prijaznejše od trdih, ker so enostavne za transport in rokovanje. Spuščeno pospravimo v priložen nahrbtnik in odpeljemo v prtljažniku avtomobila. Odlikuje jih velika trpežnost in odpornost na udarce, napihovanje pa nam s priloženo tlačilko ne vzame več kot 5 minut.

www.wasup.si

 

ŠE VEČ ZANIMIVIH VSEBIN

 

Veliki Fredomov katalog camping in karavaning opreme 2024

 

10 let Kampirajmo skupaj!

 

Camp let sLOVEnija Facebook skupinaPRIDRUŽITE SE
Facebook skupini
CAMP-LET sLOVEnija

kjer lahko poklepetate z navdušenimi uporabniki Camp-letk in iz prve roke izveste vse, kar vas zanima o Camp-letkah.

 

 izjemno zložljivo pohistvo za kampiranje crespo

AKTUALNE NOVICE

arhiv gumb

 

 

DOGODKI

10 let Kampirajmo skupaj!
Kamp Velenje, 7.-9. 6. 2024

Že 8. Camp-let vikend je za nami 
Menina 2022, Zgornja Savinjska dolina

8. Camp-let vikend – kamp Menina
PRESTAVLJENO:  3.-5. junij 2022

7. Camp-let vikend – Kamp Sončni gaj
Terme Banovci, 4.-6. JUNIJ 2021

Šotorske prikolice v MB Europarku
Prestavljeno - nov datum sporočimo 

arhiv gumb

 

 

 

SPREMLJAJTE NAS

fb

FREEDOM
center
 

youtube

FREEDOM
center
 

 

avtodom

 

hobbycomanche

 

campletisabella

 

cabanoncrespo

KONTAKT

FREEDOM center
Mariborska cesta 200/a
3000 CELJE
 
map
 
telefon
+386 (0)41 739 688
+386 (0)31 688 877

+386 (0)64 119 100
 
cas
DELOVNI ČAS
marec - avgust
pon-pet: 9:00 - 17:00 
1. teden v avgustu - kolektivni dopust
september - februar
pon-pet: 9:00 - 16:00

Sobota in izven delovnega časa - po dogovoru.
 
info

SPLOŠNE INFORMACIJE

info@freedom-center.si
servis

SERVIS

servis@freedom-center.si
064-119--101
trgovina

TRGOVINA / OPREMA

oprema@freedom-center.si
064-119-100