Hobby 60    Camplet 60    Isabella 60    Cabanon šotorske prikolice in glamping šotori    Comanche 60    Crespo 60

sotorske prikolice comanche

Obetal se je lep vikend. Kolesarjenje po svežem zraku, v varnem okrilju kolesarske poti od Mojstrane do Rateč (in naprej po italijanski strani) po trasi nekdanje ozkotirne železnice, je zvenelo izjemno mikavno! In smo šli. S posteljnino, tendo ter kamp pohištvom in ostalo »kramo«, varno pospravljeno v šotorski prikolici ter kolesi, kolesarsko prikolico in otroškim vozičkom v umetelno naloženem avtomobilu.

[Besedilo in fotografije: Marko Podjaveršek]

Potovanje s šotorsko prikolico se skoraj ne razlikuje od običajnega potovanja z avtomobilom, saj med vožnjo brez težav pozabiš nanjo. Tako lahka, agilna in predvidljiva je, le pri parkiranju je potrebnega nekoliko več prostora in spretnosti ali pa le improvizacije. Ob prihodu v kamp nas je prijetno presenetila nova recepcija, navdušeni pa smo ugotovili, da je v kampu, kljub poletni večji zasedenosti, na voljo še precej lepih parcel, vključno z odlično infrastrukturo.

Za našo nadobudno kobacalko smo izbrali sončno parcelo z najmehkejšo travno preprogo, ki je bila, kot se je izkazalo kasneje, prava uspešnica.

Na srečo je bil naš »vikend apartma« postavljen res hitro in potrpljenje otroka, opazujočega iz varnega avtosedeža, ni bilo na pretirani preizkušnji. Našo šotorsko prikolico, Comanche Montano - z imenom kot nalašč za kampiranje pod gorami, je mogoče postaviti brez velikega truda in celo brez klinov. Seveda z dvignjenim podom, kar je sploh fino zaradi podlage, ki je lahko tudi trda ali razmočena. V svežih gorskih nočeh je ogrevanje Montane bistveno lažje kot v klasičnem šotoru, o udobnejšem spanju na klasični postelji pa nima smisla izgubljati besed, saj so to že pregovorne prednosti brakic.

sotorske prikolice comanche maja2
Baby-friendly camping

 

»Gorenjska ponuja odlične vikend izlete. Z dojenčico, kolesi in šotorsko prikolico smo se podali v ponovno odprt Kamp Špik v Gozdu Martuljku, ki na kranjskogorskem koncu ponuja kampistične užitke z razgledom na eno najlepših gorskih kulis, Špikovo skupino.«

sotorske prikolice comanche
Kolesarska prikolica v akciji

Ko nas je skozi veliko okno zbudilo sonce in razveselil pogled na Špik, smo se odpravili do bližnjega Hotela Špik na zajtrk. Ta je bil res »ta pravo« razvajanje za nekoliko premražene kampiste. Kamp navdušuje s svežim zrakom, prelepo naravo, razgledom, urejenimi sanitarijami in nenazadnje tudi bližino Save Dolinke ter naše najljubše kolesarske poti. Nanjo smo se z največjim veseljem podali, seveda s kolesi in v kolesarski prikolici udobno nameščeno in nasmejano 11-mesečno navihanko.

Presenetilo nas je, koliko pogledov je na poti skozi Kranjsko Goro pa vse do Rateč požela naša odprava. Kot kaže so kolesarske prikolice še vedno atrakcija, pa čeprav jih na naših cestah in ulicah videvamo že dolgo, so namreč nepogrešljiv dodatek za aktivne družine. S kolesarsko prikolico smo prikolesarili vse do Planice, Zelencev in jezera Jasna. Vse našteto priporočamo družinam tako z malimi kot večjimi otroki, pa naj bo za vikend izlet ali daljše kampiranje. Mi smo si »za prihodnjič« izbrali ogled Martuljških slapov ter piknik ob reki.

Na svidenje, lepa Gorenjska!

 

 

ŠE VEČ ZANIMIVIH VSEBIN

 

 

 

 

Veliki Fredomov katalog camping in karavaning opreme 2024

 

10 let Kampirajmo skupaj!

 

Camp let sLOVEnija Facebook skupinaPRIDRUŽITE SE
Facebook skupini
CAMP-LET sLOVEnija

kjer lahko poklepetate z navdušenimi uporabniki Camp-letk in iz prve roke izveste vse, kar vas zanima o Camp-letkah.

 

 izjemno zložljivo pohistvo za kampiranje crespo

AKTUALNE NOVICE

arhiv gumb

 

 

DOGODKI

10 let Kampirajmo skupaj!
Kamp Velenje, 31.5.-2.6. 2024

Že 8. Camp-let vikend je za nami 
Menina 2022, Zgornja Savinjska dolina

8. Camp-let vikend – kamp Menina
PRESTAVLJENO:  3.-5. junij 2022

7. Camp-let vikend – Kamp Sončni gaj
Terme Banovci, 4.-6. JUNIJ 2021

Šotorske prikolice v MB Europarku
Prestavljeno - nov datum sporočimo 

arhiv gumb

 

 

 

SPREMLJAJTE NAS

fb

FREEDOM
center
 

youtube

FREEDOM
center
 

 

avtodom

 

hobbycomanche

 

campletisabella

 

cabanoncrespo

KONTAKT

FREEDOM center
Mariborska cesta 200/a
3000 CELJE
 
map
 
telefon
+386 (0)41 739 688
+386 (0)31 688 877

+386 (0)64 119 100
 
cas
DELOVNI ČAS
marec - avgust
pon-pet: 9:00 - 17:00 
1. teden v avgustu - kolektivni dopust
september - februar
pon-pet: 9:00 - 16:00

Sobota in izven delovnega časa - po dogovoru.
 
info

SPLOŠNE INFORMACIJE

info@freedom-center.si
servis

SERVIS

servis@freedom-center.si
064-119--101
trgovina

TRGOVINA / OPREMA

oprema@freedom-center.si
064-119-100