Hobby 60    Camplet 60    Isabella 60    Cabanon šotorske prikolice in glamping šotori    Comanche 60    Crespo 60

najboljsi tris otrok pes in sotorska prikolica 1

Za družine z majhnimi otroki in še kakšnim pasjim družinskim članom po vrhu, se dopust začne že precej pred samih odhodom na lepše. Tudi v našem primeru ni nič drugače. Nas je pa izkušnja s šotorsko prikolico Comanche prijetno presenetila in naravnost navdušila. Projekt »dopust« je z njo lahko enostavnejši in prijetnejši.

[Besedilo in fotografije: Majdi Kosi]

Namesto s prtljago, beri opremo za majhnega otroka, pasjim boksom in z vsem ostalim, do stropa napolnjenim karavanom, smo se tokrat na dopust odpravili s šotorsko prikolico Comanche. Zaradi nje je skrb za prtljago postala odveč. V kovček smo pospravili celotno »potujočo kuhinjo«, stole in mizo pa pospravili pod ležišči v prikolici ter jo mahnili proti morju.

najboljsi tris otrok pes in sotorska prikolicaEn, dva tri ... in Comanche že stoji

Ker je naša nemška boksarka Titi družinski član že pet let, je kampiranje, tako na morju kot v hribih, postalo naš način preživljanja dopustniških dni. To sicer vedno ne gre povsem zlahka. Psi so ponekod dovoljeni, vendar pa zanje ni urejene plaže, ali pa so gostje s hišnimi ljubljenčki primorani kampirati v posebnih, ločenih conah.

Ob našem prihodu v eko kamp Glavotok so bile parcele v večini zasedene, vendar smo zaradi okretnosti in enostavne vodljivosti prikolice zlahka postavili svoje začasno bivališče. Prikolico smo razširili še s tendo in že smo uživali v prijetni senci in krasnem pogledu na morje. Slednji je bil povsem brezskrben, saj nekoliko slabša vremenska napoved ni pokvarila našega razpoloženja. Ker je prikolica, v primerjavi s šotorom, dvignjena od tal, nas dežne kaplje ponoči niso prestrašile – celo prijale so, saj se je ozračje malce ohladilo. Šotorsko platno se je po dežju hitro posušilo, tako da nas ni skrbelo, da bi morali dolgo čakati preden bi jo lahko pospravili.

 

»Že 5 let, odkar je z nami naša nemška bokserka Titi, se najraje odpravimo na dopust kampirat, delno na morje in delno v hribe. Vajeni smo aktivnega preživljanja prostega časa, raziskovanja novih krajev, zato je tudi naš dopust vselej v znamenju dolgih jutranjih in večernih sprehodov. Že od majhnega je psička vajena potovanj, zato ji tudi daljša vožnja ne predstavlja nikakršnega stresa, je pa izjemno hvaležna vsakokrat, ko kampiramo ob obali, saj obožuje morje in vodo nasploh. Zato vsakokrat pozorno iščemo čim bolj neokrnjeno naravo, velika prednost šotorske prikolice pa je prav ta, da lahko vsakič izbereš drugo lokacijo in nisi omejen.«

 

najboljsi tris otrok pes in sotorska prikolica 3Zadovoljna pasja in druga družba

Nad Comanche nismo bili navdušeni samo mi, ampak tudi številni mimoidoči. Všeč jim je bila enostavna postavitev – skoraj brez klinov, podaljšana tenda (in senca), pa seveda enostavnost rešitve udobnega spanja nad tlemi. »Spalnica« je popolnoma prepričala tudi našega dveletnega korenjaka, ki je užival, ko smo z zadrgami zaprli komarnike in je lahko mirno spal ne da bi ga bilo strah, da se bo kam odkotalil. Majhni otroci namreč v svojem nemirnem spancu hitro pristanejo na drugem koncu postelje ali celo na tleh, če robovi niso zaščiteni. Z zaprtimi stranicami pa je bil strah povsem odveč.

Ker smo vajeni aktivnega preživljanja prostega časa, raziskovanja novih krajev in užitkov v neokrnjeni naravi, smo že prvi dan sklenili, da bodo dopusti s šotorsko prikolico odslej naša stalnica. Gre za proste dni, ko nisi omejen, ko si lahko na hitro in brez stresa privoščiš nepozaben vikend.

Ko priklopiš prikolico, vzameš najnujnejše stvari in že si na poti na lepše. Tisto, kar šteje, je predvsem naša zadovoljna pasja družba, sicer vajena potovanj in daljše vožnje, ter neprecenljivo veselje sinčka, na katerega je dopust s Comanche naredil takšen vtis, da že od vrnitve domov sprašuje, kdaj bo lahko znova spal v prikolici.

Izberite svojo Comanche šotorsko prikolico tudi vi!

 

ŠE VEČ ZANIMIVIH VSEBIN

 

Veliki Fredomov katalog camping in karavaning opreme 2023

 

10 let Kampirajmo skupaj!

 

Camp let sLOVEnija Facebook skupinaPRIDRUŽITE SE
Facebook skupini
CAMP-LET sLOVEnija

kjer lahko poklepetate z navdušenimi uporabniki Camp-letk in iz prve roke izveste vse, kar vas zanima o Camp-letkah.

 

 izjemno zložljivo pohistvo za kampiranje crespo

AKTUALNE NOVICE

 • Prvomajski delovnik

  Cenjene stranke obveščamo, da bo Freedom center med prvomajskimi prazniki, to je od 27. 4. do...

 • Freedom katalog 2023

  V Freedom centru Celje vas že čaka novi veliki Freedom katalog opreme 2023   V velikem Freedom...

 • Srečno 2023

  Srečno, srčno in veselja ter kampiranja polno leto!   Našim cenjenim strankam želimo novo leto,...

 • Krompirjeve počitnice - delovnik

  Cenjene stranke obveščamo, da bo Freedom center med krompirjevimi počitnicami zaprt.  Za nujne...

arhiv gumb

 

 

DOGODKI

10 let Kampirajmo skupaj!
ODPOVED DOGODKA
v Velenju

Že 8. Camp-let vikend je za nami 
Menina 2022, Zgornja Savinjska dolina

8. Camp-let vikend – kamp Menina
PRESTAVLJENO:  3.-5. junij 2022

7. Camp-let vikend – Kamp Sončni gaj
Terme Banovci, 4.-6. JUNIJ 2021

Šotorske prikolice v MB Europarku
Prestavljeno - nov datum sporočimo 

arhiv gumb

 

 

 

SPREMLJAJTE NAS

fb

FREEDOM
center
 

youtube

FREEDOM
center
 

 

avtodom

 

hobbycomanche

 

campletisabella

 

cabanoncrespo

KONTAKT

FREEDOM center
Mariborska cesta 200/a
3000 CELJE
 
map
 
telefon
+386 (0)41 739 688
+386 (0)31 688 877

+386 (0)64 119 100
 
cas
DELOVNI ČAS
marec - avgust
pon-pet: 9:00 - 17:00 
1. teden v avgustu - kolektivni dopust
september - februar
pon-pet: 9:00 - 16:00

Sobota in izven delovnega časa - po dogovoru.
 
info

SPLOŠNE INFORMACIJE

info@freedom-center.si
servis

SERVIS

servis@freedom-center.si
064-119--101
trgovina

TRGOVINA / OPREMA

oprema@freedom-center.si
064-119-100