Hobby 60    Camplet 60    Isabella 60    Cabanon šotorske prikolice in glamping šotori    Comanche 60    Crespo 60

ccs irena sedej intervju

Zaščitni znak Caravaning Cluba Slovenija (CCS) ni le nalepka s kraticami CCS. Zaščitni znak je okrog 500 članov, lastnikov avtodomov, počitniških prikolic in tistih, ki jim karavaning, le nekaj ali pa celo več kot 300 dni na leto, predstavlja način življenja. Zaščitni znak CCS-a pa je zagotovo tudi Irena Sedej, od leta 2011 do decembra 2013 predsednica kluba. Blondinka, polna pozitivne energije, odličnih idej in nasmejanih ust.

Se spominjate svojega prvega kampiranja? Kje, kdaj in zakaj je bilo?
Po pravici povem, da se moje prvo kampiranje ni povsem dobro končalo. Tri srednješolke smo se odločile za kampiranje v Poreču. Po prihodu v kamp smo postavile šotor na ravnici, nato pa vso noč, zaradi nevihte, presedele v šotoru, okrog katerega smo skopale jarek. Še danes se spominjam, kako  je bilo hladno in vlažno. Dočakale smo nov dan in se odpravile na jutranjo kavico. Ko smo se vrnile, je bil šotor zravnan z zemljo! Poleg nas so kampirali trije Francozi  s spačkom, v katerem so pozabili zategniti zavoro in njihov spaček jim je med postavljanjem šotora  pobegnil naravnost na naš šotor. Tako je bilo po dveh dneh in pol konec mokrega taborjenja.

Kdaj je počitniško vozilo postalo vaš prvi dom?
Avtodom je postal moj prvi dom predvsem po letu 1992, ko sva s partnerjem obiskovala vse pomembne sejemske prireditve na področju karavaninga. Odlično kombinacijo službenih  in privatnih potovanj po Evropi je žal prekinila moja bolezen. Prav zaradi te je postal avtodom zares edini najprimernejši premikajoči se dom, ko je bilo treba kam potovati ali dopustovati. Zelo rada sem ga primerjala z garsonjero na kolesih.

Koliko dni na leto preživite naokrog? Kam greste najraje?
Na daljša potovanja že nekaj časa ne potujem. Se pa se kljub temu nabere okrog 100 dni. Pogosteje namreč hodim na številna krajša druženja in podaljšane vikende ter največ 10-dnevna dopustovanja predvsem doma in na Hrvaškem.

CCS je bil ustanovljen 2001. Vi ste predsednica od leta 2011. Kakšno je poslanstvo kluba?
Andrej Sedej je bil pionir avtodomarstva v Sloveniji. Spremljal je razvoj karavaninga in leta 2001 dal pobudo za ustanovitev društva avtodomarjev. Vsi dosednji predsedniki so v delovanje kluba vložili veliko truda in opravili pomembno delo. Poslanstvo kluba ves čas ostaja isto. Promoviramo razvoj karavaninga, sobivanje z naravo in isto mislečimi ljudmi ter vzpodbujamo pristojne k boljši urejenosti kampov in odpiranju novih počivališč, parkirišč za avtodome in počitniške prikolice. Bolj in manj turistični kraji s tem pridobijo zelo veliko z relativno majhno naložbo. Gostje namreč pri njih ostanejo več kot le nekaj ur.

Skrbite torej, da vam je lepo, da lepe izkušnje delite drug z drugim. Hkrati pa poskrbite, da je lepo tudi tistim, ki jim sicer življenje streže z lepim v zelo majhnih količinah ali pa žal sploh ne.
Od leta 2011 smo v društvu dejavni tudi na humanitarnem področju. »Ko nam je lepo, se spomnimo tudi tistih, ki so v življenju za marsikaj prikrajšani« – je bil moto zbiranja humanitarnih sredstev na vsakem skupnem druženju. Na letni skupščini sprejmemo sklep, komu bomo podarili zbrana sredstva. Letos že tretje leto doniramo sredstva neposredno za nakup potrebnih pripomočkov Bolnici za invalidno mladino Stara gora, kjer zdravijo ali imajo v oskrbi otroke iz cele Slovenije. Sicer pa tudi samo društvo, za svoje delovanje in izvajanje zastavljenega programa, prejema donacije različnih družb. Naš glavni donator je tako že dve leti Freedom center in veseli smo, da je naš sopotnik tudi v letu 2014.

ccs irena sedej
Irena Sedej, predsednica Caravaning cluba Slovenija

ccs irena sedej intervju 2

ccs irena sedej intervju 3

Kdo je lahko član CCS-a?  Je med člani tudi kaj lastnikov počitniških prikolic?
Član našega društva lahko postane vsak polnoletni državljan. Ni potrebno, da je lastnik avtodoma ali počitniške prikolice. Dovolj je njegov način preživljanja prostega časa, saj si za to lahko tudi izposodi počitniško vozilo. Naše društvo sicer v večini združuje lastnike avtodomov iz vseh krajev Slovenije. Med člani so tudi lastniki počitniških prikolic, ki se prav tako redno družijo z nami. V zadnjem času imamo okrog 500 članov. Nekaj jih je tudi iz zamejstva, pa iz Hrvaške in Srbije.

Člani imajo s članstvom številne ugodnosti. Predvsem pa so ključna vaša skupna druženja in potepanja?
S članstvom v CCS postanete tudi član mednarodnega združenja F.I.C.C. (Federation Internationale de Camping, Caravanning et Autocaravaning ). Vsak član ima CCI/CCS kartico, s katero lahko pridobi 5 – 10-odstotni popust po vseh kampih v Evropi. Poleg tega pa imajo člani, na podlagi posebnih dogovorov, ugodne cene na druženjih, v kampih, pri trgovcih in še kje. Smo izredno aktivno društvo. Naša druženja so zelo prijetna in številno obiskana. Veselimo se zanimivih in koristnih potovanj individualistov ali manjših skupinic avtodomarjev, ki po potovanjih opišejo svoja potovanja, navedejo koristne koordinate in priporočila popotnikom.

Kako gledate na razvoj kampinga in karavaninga pri nas in kako v svetu?
Pri nas je zagotovo treba še veliko postoriti, se zgledovati, kaj v tej hitro rastoči veji turizma počnejo v Franciji in Italiji. Prepričanje, da smo avtodomarji slabi potrošniki, ne drži več. Skoraj vsak konec tedna smo nekje na poti. Ko se premaknemo, je prva točka črpalka, potem pa je odvisno od destinacije, organiziranosti in ponudbe. Zagotovo lahko trdim, da smo veliki potrošniki kulturnih in turističnih zanimivostih, kulinarike, raznih razstav, sejmov ...

Prijavnico za CCS dobite v Freedom centru Celje in na spletni strani www.ccs-si.com

 

ŠE VEČ ZANIMIVIH VSEBIN

 

Veliki Fredomov katalog camping in karavaning opreme 2023

 

10 let Kampirajmo skupaj!

 

Camp let sLOVEnija Facebook skupinaPRIDRUŽITE SE
Facebook skupini
CAMP-LET sLOVEnija

kjer lahko poklepetate z navdušenimi uporabniki Camp-letk in iz prve roke izveste vse, kar vas zanima o Camp-letkah.

 

 izjemno zložljivo pohistvo za kampiranje crespo

AKTUALNE NOVICE

 • Posezonska razprodaja

  Posezonska kamping razprodaja se je pričela!  Cenjene stranke obveščamo, da smo pričeli s...

 • Prvomajski delovnik

  Cenjene stranke obveščamo, da bo Freedom center med prvomajskimi prazniki, to je od 27. 4. do...

 • Freedom katalog 2023

  V Freedom centru Celje vas že čaka novi veliki Freedom katalog opreme 2023   V velikem Freedom...

 • Srečno 2023

  Srečno, srčno in veselja ter kampiranja polno leto!   Našim cenjenim strankam želimo novo leto,...

arhiv gumb

 

 

DOGODKI

10 let Kampirajmo skupaj!
Kamp Velenje, 31.5.-2.6. 2024

Že 8. Camp-let vikend je za nami 
Menina 2022, Zgornja Savinjska dolina

8. Camp-let vikend – kamp Menina
PRESTAVLJENO:  3.-5. junij 2022

7. Camp-let vikend – Kamp Sončni gaj
Terme Banovci, 4.-6. JUNIJ 2021

Šotorske prikolice v MB Europarku
Prestavljeno - nov datum sporočimo 

arhiv gumb

 

 

 

SPREMLJAJTE NAS

fb

FREEDOM
center
 

youtube

FREEDOM
center
 

 

avtodom

 

hobbycomanche

 

campletisabella

 

cabanoncrespo

KONTAKT

FREEDOM center
Mariborska cesta 200/a
3000 CELJE
 
map
 
telefon
+386 (0)41 739 688
+386 (0)31 688 877

+386 (0)64 119 100
 
cas
DELOVNI ČAS
marec - avgust
pon-pet: 9:00 - 17:00 
1. teden v avgustu - kolektivni dopust
september - februar
pon-pet: 9:00 - 16:00

Sobota in izven delovnega časa - po dogovoru.
 
info

SPLOŠNE INFORMACIJE

info@freedom-center.si
servis

SERVIS

servis@freedom-center.si
064-119--101
trgovina

TRGOVINA / OPREMA

oprema@freedom-center.si
064-119-100