Hobby 60    Camplet 60    Isabella 60    Cabanon šotorske prikolice in glamping šotori    Comanche 60    Crespo 60

dada jerovšek kaval group povsod doma

Ko se Dada Jerovšek odpravi na obhod verige gostilnic in slaščičarn Kaval Group-a, je dan skoraj prekratek. Kar šestnajstih jih je posejanih po vsej prestolnici, Dada pa tista, ki jim je, kot arhitektka in lastnica, vtisnila pečat – tako v ambientu, kot v izbrani kulinariki ter doživetjih, s katerimi razvajajo goste. Za Dado Jerovšek je skoraj vsak dan prekratek, dom pa kakor hotelsko pribežališče. Zato so prosti dnevi res pravo bogastvo. Najraje jih preživi svobodno, spontano, kreativno. Z avtodomom na obalah Jadrana, v evropskih prestolnicah ali med griči toskanske pokrajine. Slednja ji je pisana na kožo.

Večino časa preživite v lokalih, ki jih vodite. Kako pomemben je za vas ambient, v katerem se zadržujete, bivate, delate?
Ambient je prva vizitka, prvi kontakt obiskovalca s prostorom. To je tisti občutek … občutek urejenosti, zlati rez. Ko se človek enostavno dobro počuti, ne da bi razmišljal zakaj. Ambient je resnično neskončno pomemben. Če vanj ne bi vtkali srca, duše, potem bi bil to prazen prostor. Za lepim ambientom pa se sicer skrivajo še druge, manjše in večje zgodbe.

Imate svoj najljubši kotiček v katerem od vaših lokalov?
Po pravici povedano, povsod imam kakšnega. Vsi lokali so navsezadnje moji, meni ljubi. Je kot bi imel veliko otrok … čisto vsakega imaš rad, pa čeprav so si med seboj različni, drugačni. Vsak ti zleze pod kožo. Ne gre drugače, saj je ustvarjen z ljubeznijo in pozitivno energijo.

V nekem intervjuju ste dejali, da je dom za vas kot hotelsko pribežališče. Na kaj pa prisegate, ko si vzamete dopust?
Na odkrivanje novih krajev, srečevanje novih ljudi, obvezen obisk lokalnih tržnic, kulinaričnih zgodb, na neomejenost, brez velikih načrtov.

Kakšne vrste človek ste na dopustu? Kakšen je dopust po vašem okusu?
Tudi na dopustu ne znamo poležavati, se premetavati iz boka na bok na istem mestu ene plaže. Raziskovanje, premikanje, ogledi, plavanje, pohajkovanje, sončni zahodi … vse to je naš dopust.

Kako pogosto si sploh uspete vzeti čas samo zase, za družino in kako ter kje preživite prosti čas?
Čeprav premalokrat si čas zase vzamem. Takrat mi je najpomembnejša svoboda. In sicer svoboda v kraju, času in prostoru. Se pravi brez predhodnih rezervacij hotelov, letalskih prevozov, natančnih terminov. Težko določim točen datum za teden naprej, kaj šele za mesec ali več. V družini prisegamo na spontanost in prav takšen mora biti naš redek, a zato toliko dragocenejši prosti čas. Ker potovanje z avtodomom ali počitniško prikolico pomeni svobodo, lahkotnost, spontanost, kreativnost, je definitivno najboljša, in pravzaprav za nas, tudi edina prava izbira. Na tak način smo prepotovali praktično vse bivše jugoslovanske države, čudoviti Jadran, Dalmacijo in Evropo od Italije, Francije, Španije, Nemčije, vse do Norveške na severu.

O všečnosti prostora ...

Dušo ambienta preprosto začutiš. Ne gre za zaznavo, ampak tudi za številna nezaznavna občutja. Za uvid v razmišljanje arhitekta, v njegovo skrb, kako razvajati stanovalce ljubkih hišic na kolesih. Vse je enostavno kot v naravi. Vse mora biti v zlatem rezu.

Vas je kakšen kraj, pokrajina, država že posebej navdušila in zakaj?
Izpostavim lahko Dansko in Švedsko z lepo pokrajino, urejenostjo, čistostjo, dolgimi poletnimi dnevi, drugačnostjo v arhitekturi, dizajnu. Od večjih mest pa je na prvem res čudovit Kopenhagen.
Kamping in karavaning sta vam torej blizu. Ali kdaj na te »hiše na kolesih« gledate tudi s povsem strokovnega vidika, kot arhitektka? Predvsem počitniške prikolice so v zadnjih letih doživele preporod tudi kar se notranjega interierja tiče.
Pred 15 leti se mi je zdelo, da so bila  počitniška vozila kot nekakšne leteče škatle. Razvoj je tudi na tem področju naredil velik korak naprej. Danes so ta vozila domišljena do potankosti. V ergonomiji, dizajnu, uporabnosti, logistiki, kakovostnih materialih, varnosti. To je dejansko paket hišice na kolesih.

dada jerovsek kaval group 1

dada jerovsek kaval group 2

dada jerovsek kaval group 3
Dada v svojem lokalu

Preizkusili ste tako avtodom kot počitniško prikolico. Imate kakšen koristen nasvet?
Avtodom je definitivno zmaga. Je pa, po najemu počitniške prikolice Hobby v Freedom centru Celje, moj favorit postala prav ta. Zato, ker si danes tu, jutri tam. In to tako, da prikolico parkiraš, odklopiš in se lahko z avtomobilom odpraviš na pohajkovanje naokrog. Ko se zvečer vrneš v svoj domek na kolesih, pa te čaka popoln ambient sodobne prikolice: izbran dizajn, romantična osvetlitev, prijetno ohlajena steklenica vina v velikem hladilniku, lastna kopalnica in udobna postelja. Ugotovila sva, da so s prikolico doživetja še bolj vrhunska. Predvsem se je izkazalo, da je bila pozimi prijetno toplejša od avtodoma.

Kam jo boste naslednjič mahnili na pot? Zakaj ravno ta destinacija?
Na vrsti je Toskana – spet. V Toskani sem bila že večkrat, a me vleče znova in znova. Vse mi je pisano na kožo: pokrajina, prijazni ljudje, klima, energija in seveda kulinarika.
Zdaj veste, zakaj imamo pri nas v Kaval Groupu tudi toskansko kulinarično zgodbo.

 

ŠE VEČ ZANIMIVIH VSEBIN

 

Veliki Fredomov katalog camping in karavaning opreme 2020

 

7 camp let vikend kampirajmo skupaj terme banovci 2020

 

Camp let sLOVEnija Facebook skupinaPRIDRUŽITE SE
Facebook skupini
CAMP-LET sLOVEnija

kjer lahko poklepetate z navdušenimi uporabniki Camp-letk in iz prve roke izveste vse, kar vas zanima o Camp-letkah.

 

 izjemno zložljivo pohistvo za kampiranje crespo

AKTUALNE NOVICE

arhiv gumb

 

 

arhiv gumb

 

 

 

SPREMLJAJTE NAS

fb

FREEDOM
center
 

youtube

FREEDOM
center
 

 

avtodom

 

hobbycomanche

 

campletisabella

 

cabanoncrespo

KONTAKT

FREEDOM center
Mariborska cesta 200/a
3000 CELJE
 
map
 
telefon
+386 (0)41 739 688
+386 (0)31 688 877

+386 (0)64 119 100
 
cas
DELOVNI ČAS
[ marec - julij ] pon-pet: 9:00 - 18:00
[ marec - julij ] sob: 9:00 - 13:00
[ avgust - februar ] pon-pet: 9:00 - 17:00

Po dogovoru je ogled prikolic možen tudi izven delovnega časa (tudi ob nedeljah).
 
info

SPLOŠNE INFORMACIJE

info@freedom-center.si
servis

SERVIS

servis@freedom-center.si
064-119--101
trgovina

TRGOVINA / OPREMA

oprema@freedom-center.si
064-119-100