Hobby 60    Camplet 60    Isabella 60    Comanche 60    Crespo 60    Crespo 60

Predstavljamo vam svež recept za popestritev vaših kuharskih mojstrovin na žaru.

zar kralj kampiranja klubski sendvic z dimljenimi piscancjimi prsmi

Sestavine (za 2 osebi):

  • 2 piščančja fileja (proste reje)
  • groba morska sol
  • sladkor
  • 6 rezin belega kruha
  • ½ šopka drobnjaka
  • 1 limeta
  • 3 zvrhane jedilne žlice majoneze
  • 3 zvrhane jedilne žlice kisle smetane
  • ¼ glave rdečega zelja
  • ¼ glave solate (ledenke)
  • 1 paradižnik
  • 1 kuhano jajce
  • ¼ kumarice
  • 2 zvrhani jedilni žlici gorčice
  • 6 rezin popečene slanine

Piščančja fileja potresemo s soljo in sladkorjem ter ju pustimo počivati 2-3 ure v hladilniku. V vodo namočimo pest jabolčnih sekancev za dimljenje. V pripravljeno oglje v žaru položimo 3 prižigalce in jih prižgemo. Vratca na spodnjem delu žara odpremo, odprt pustimo tudi pokrov žara (za 10 minut). Fileja vzamemo iz hladilnika, ju operemo in osušimo s kuhinjskimi brisačami.

Na razžarjeno oglje potresemo jabolčne sekance, vstavimo keramični delilnik in kovinsko mrežo. Fileja položimo na mrežo ter takoj zapremo pokrov žara (spodnja vratca pustimo odprta za približno 1,5 centimetra). Temperaturo v žaru nastavimo do 120 °C. Fileja pustimo, da se kuhata približno 40 minut oz. dokler sredica mesa ne doseže 75 °C. Temperaturo je najlažje preveriti z digitalnim termometrom. Ko je meso pripravljeno, ga vzamemo z mreže in pustimo počivati, da se ohladi.

V vmesnem času na mrežo položimo rezine kruha in jih na hitro popečemo. Drobnjak drobno sesekljamo, naribamo lupinico limete ter vse skupaj zmešamo z majonezo in kislo smetano. Mešanico začinimo z limoninim sokom, soljo in poprom. Rdeče zelje in ledenko narežemo na tanke rezine, prav tako narežemo tudi paradižnik in trdo kuhano jajce.

Nato narežemo še piščančja fileja. Rezino kruha premažemo z mešanico majoneze ter nanjo položimo solato, paradižnik in hrustljavo slanino. Čez položimo novo rezino kruha, ki jo premažemo z gorčico, ter nadevamo s kumarico, dimljenimi prsmi, rdečim zeljem in narezanim jajcem. Nato položimo novo rezino kruha, ki jo premažemo z majonezo. Sendvič prerežemo po diagonali in postrežemo.

Dober tek!

www.biggreenegg.si

 

ŠE VEČ ZANIMIVIH VSEBIN

 

katalog camping in karavaning opreme freedom center 2019

 

6 camp let vikend sobec2019 300x400

 

Camp let sLOVEnija Facebook skupinaPRIDRUŽITE SE
Facebook skupini
CAMP-LET sLOVEnija

kjer lahko poklepetate z navdušenimi uporabniki Camp-letk in iz prve roke izveste vse, kar vas zanima o Camp-letkah.

AKTUALNE NOVICE

arhiv gumb

 

 

arhiv gumb

 

 

 

SPREMLJAJTE NAS

fb

FREEDOM
center
 

youtube

FREEDOM
center
 

 

avtodom

 

hobbycomanche

 

campletisabella

 

crespoisabella

KONTAKT

FREEDOM center
Mariborska cesta 200/a
3000 CELJE
 
map
 
telefon
+386 (0)41 739 688
+386 (0)31 688 877

+386 (0)64 119 100
 
cas
DELOVNI ČAS
[ marec - julij ] pon-pet: 9:00 - 18:00
[ marec - julij ] sob: 9:00 - 13:00
[ avgust - februar ] pon-pet: 9:00 - 17:00
[OBVESTILO: V času hišnega sejma - 10.-12.10.] čet-pet: 9.00-18.00 in sob: 9.00-13.00

Po dogovoru je ogled prikolic možen tudi izven delovnega časa (tudi ob nedeljah).
 
info

SPLOŠNE INFORMACIJE

info@freedom-center.si
servis

SERVIS

servis@freedom-center.si
064-119--101
trgovina

TRGOVINA / OPREMA

oprema@freedom-center.si
064-119-100